Centrala pe lemne reprezinta una dintre cele mai viabile solutii pentru incalzirea unei locuinte situate la tara. Aici de cele mai multe ori nu exista posibilitatea racordarii la o retea de gaze, iar utilizarea unei centrale pe lemne reprezinta o varianta foarte la indemana.

O astfel de centrala se remarca in primul rand cu o serie de avantaje care nu pot fi contestate. Desi pare a fi putin cam incomod sa iti incalzesti casa folosind o centrala care trebuie alimentata cu lemne, sau cu alte tipuri de combustibil solid, un model performant te va ajuta sa te bucuri de confortul traiului la bloc, avand parte si de confort termic in acelasi timp.

Inainte de a prezenta topul celor 10 cele mai bune centrale pe lemne, trebuie sa vorbim despre criteriile care trebuie urmarite atunci cand iti achizitionezi o centrala. Cunoscand care sunt cele mai importante caracterisitici pe care sa le ai in vedere atunci cand iti cauti o centrala pentru casa ta, cu siguranta iti va fi mai usor sa alegi un model care sa se plieze perfect nevoilor tale.

Factorii de urmarit la o centrala termica pe lemne

Pentru a realiza acest top, am tinut cont de mai multe caracteristici importante care ne-au ajutat sa facem o selectie riguroasa a celor mai bune centrale disponibile pe piata in momentul actual. Cu toate acestea, este foarte important sa cunosti si tu acesti factori pe care noi i-am luat in calcul. Iar asta deoarece in viitor iti va fi mai usor sa faci o alegere inspirata.

Tipul centralei

Atunci cand vine vorba despre centrale pe lemne, acestea pot fi impartite in doua mari categorii: centrale pe lemne cu ardere interna si centrale pe lemne cu gazeificare. Acestea sunt foarte diferite intre ele, iar principala diferenta este reprezentata de eficienta lor.

Modelele cu ardere tip lumanare sunt foarte avantajoase deoarece sunt considerate a fi ecologice, dat fiind faptul ca au un nivel de noxe minim. Mai mult decat atat, nivelul de depuneri este si el aproape inexistent, nefiind nevoie de a curata prea des centrala. Iar atunci cand vei face asta, intregul procedeu va fi foarte simplu.

Exista discutii la nivelul autonomiei unei centrale pe lemne. Centralele pe gazeificare detin tehnologii moderne de atentionare si de urmarire a arderii si poti incarca rapid centrala cand aceasta ramane fara combustibili.

Centralele clasice (cazane pe lemne) nu detin tehnologii complicate, ard lemne si derivati pe principiul de ardere tip lumanare si au o autonomie mai ridicata decat centralele cu gazeificare.

Centralele cu gazeificare pot avea si anumite dezavantaje. Mai exact, este vorba despre pretul de achizitie mare dar si faptul ca trebuie ales cu grija lemnul pentru foc, astfel incat acesta sa fie de buna calitate, cu un grad de umiditate cat mai mic.

Combustibil acceptat

Desi vorbim despre centrale pe lemne bune, adevarul este ca ar trebui sa iei in calcul achizitia unei centrale care accepta mai multe tipuri de combustibil solid. De exemplu, unele centrale pot fi alimentate cu carbuni sau chiar cu peleti. Brichetele din rumegus de lemn sunt folosite, de asemenea, deseori pentru alimentarea centralelor cu combustibil solid.

Astfel, daca iti doresti o alternativa economica, eficienta dar si foarte confortabila, ar trebui sa optezi pentru o centrala pe care sa o poti alimenta cu mai multe tipuri de combustibil solid. In timp ce preturile pentru o categorie de combustibil solid pot inregistra o crestere neasteptata, celelalte categorii pot ramane in continuare accesibile. Alegerea o vei face in asa fel incat sa fie cat mai avantajoasa pentru tine!

Ai grija insa! Pentru alimentarea centralei termice ar trebui sa folosesti doar combustibil pregatit pentru ardere, de o calitate cat mai buna dar si cat mai uscat.

Puterea centralei

Puterea centralei reprezinta un alt criteriu important pe care ar trebui sa il ai in vedere. Cu toate acestea, iti va fi dificil sa stabilesti de unul singur care este puterea pe care o centrala ar trebui sa o aiba astfel incat sa iti poata incalzi intreaga casa fara probleme.

In acest sens, va trebui sa discuti cu un specialist cu ajutorul caruia sa calculezi necesarul termic al casei tale. Aici sunt incluse o multime de aspecte precum izolarea locuintei, dimensiunile acesteia, zona geografica in care este situata si multe altele.

Stabilind care este puterea pe care noua centrala ar trebui sa o aiba, iti va fi mult mai usor sa gasesti modelul potrivit nevoilor tale de incalzire.

Tinand cont de toate aceste criterii, va deveni mai simpla chiar si analizarea ofertei de centrale pe lemne a magazinelor online. De aceea este important sa le cunosti. Cu toate acestea, este probabil sa-ti fie dificil sa faci o alegere de unul singur.

In randurile urmatoare iti vom prezenta un top de 10 centrale pe lemne care s-au dovedit a fi cele mai bune. Pentru a alege respectivele modele de centrale am consultat nu numai opiniile cumparatorilor obisnuiti de centrale pe lemne ci si a instalatorilor care de-a lungul timpului au instalat o multime de centrale iar clientii lor s-au declarat multumiti.

Caracteristicile tehnice dar si brandul lor au reprezentat, de asemenea, criterii importante pentru noi cu ajutorul carora am putut finaliza acest top.

Iata care sunt cele mai bune 10 centrale pe lemne disponibile pe piata la momentul actual:

1.     Stropuva S40 U

Stropuva este unul dintre brandurile de centrale pe lemne deja consacrate pe piata din Romania. Atat utilizatorii cat si instalatorii apreciata centralele Stropuva ca fiind cele mai bune de pe piata la momentul actual. De aceea, pe prima pozitie a topului nostru se afla o centrala marca Stropuva.

Este vorba despre modelul Stropuva S40 U.

Modelul Stropuva S40 U are capacitatea de a incalzi o cladire de pana la 400 de metri patrati fara probleme, cazanul avand o capacitate generoasa de 40 kW. De ce am ales sa pozitionam aceasta centrala pe prima pozitie a topului nostru?

Ei bine, exista cateva motive care ne justifica foarte bine alegerea. In primul rand, autonomia de pana la 30 de ore este mai mult decat ti-ai putea dori. Aceasta durata de ardere este valabila in cazul in care se folosesc lemne pentru alimentare.

Modelul Stropuva S40 U mai poate fi alimentat si cu carbuni. In cazul in care preferi acest tip de combustibil solid, atunci trebuie sa stii ca vei avea parte de o autonomie record de pana la 5 zile.

Pentru alimentarea centralei Stropuva S40 U se pot folosi lemne, brichete dar si carbuni. Garantia acestei centrale este de 5 ani si totodata este certificata CE.

De asemenea, economia de combustibil datorata procesului de ardere tip lumanare este si ea un argument solid care pozitioneaza acest model pe prima pozitie.

Practic, arderea tip candle este una indelungata si garanteaza totodata o ardere completa, folosindu-se toata puterea calorica a lemnului. Tot arderea de tip lumanare se face vinovata si pentru obtinerea unui randament foarte ridicat.

Mai exact, in cazul acestui model de centrala vorbim despre un radament de pana la 90%. Eficienta este asadar la cel mai inalt nivel!

De asemenea, trebuie apreciata si siguranta pe care centrala Stropuva S40 U o inspira. Este considerata a fi una dintre cele mai sigure centrale, explozia fiind aproape imposibila. Mai mult decat atat, trebuie sa ai in vedere si faptul ca este situata in exteriorul casei, ceea ce inseamna o garantie in plus pentru siguranta.

2.     Liepsnele L40 Universal

Daca am fi putut pozitiona mai multe centrale pe pozitia dintai, atunci cu siguranta si Liepsnele L40 Universal s-ar fi aflat acolo. Din pacate insa nu avem decat un singur loc 1, iar de aceea am pozitionat modelul Liepsnele L40 Universal pe locul 2. Cu toate acestea, diferentele dintre locul 1 si 2 sunt minime, ba chiar aproape inexistente.

Liepsnele este, de asemenea, un alt producator renumit care se bucura de foarte multa apreciere si incredere pe piata de cazane pe lemne din Romania. Este un producator din Lituania cunoscut in intreaga lume pentru calitatea centralelor pe care le-a construit de-a lungul timpului.

Centrala Liepsnele L 40 Universal poate fi folosita pentru incalzirea cladirilor cu o suprafata de la 180 pana la 400 de mp si, la fel ca modelul Stropuva, poate fi alimentata nu numai cu lemn, brichete si deseuri din lemn, ci si cu carbune, acestia oferind o autonomie mult mai mare.

De asemenea, autonomia este asemanatoare cu a modelului Stropuva.

Achizitionand o centrala precum este Liepsnele L40 Universal, confortul termic este garantat. Te vei bucura de toate avantajele arderii de tip lumanare iar temperaturile reduse ale iernii nu vor mai reprezenta o problema pentru tine.

Arderea tip lumanare ofera o autonomie de pana la 30 de ore in cazul alimentarii cu lemn sau cu alte deseuri lemnoase, si de 5 zile atunci cand in buncarul de combustibil se pun carbuni. Mai mult decat atat, Centrala Liepsnele este considerata a fi o centrala ecologica.

Cazanul Liepsnele a trecut cu brio toate testele Autoritatii Germane TUV, obtinand omologarea fara probleme. Drept urmare, prezinta o rezistenta ridicata la socurile termice. Practic, chiar daca apa trece de 70 de grade iar reteaua electrica pica, nu vor exista riscurile aparitiei unor defectiuni.

Daca doresti sa iti achizitionezi o centrala cu combustibil solid, iti propui sa dai mai putini bani pentru incalzire. Liepsnele L40 Universal te poate ajuta sa obtii economiile pe care ti le doresti atat de mult.

Aceasta nu numai ca are un randament foarte bun cu o cantitate de combustibil mica, ci totodata combustibilii solizi folositi pentru alimentre au un pret redus spre deosebire de pretul pentru gaz, gpl sau metan, iar asta deoarece se afla din belsug pe teritoriul Romaniei.

Cu toate ca da dovada de performante greu de depasit, aceasta centrala se mandreste cu o constructie simplificata. De ce este atat de importanta aceasta constructie simplificata? Ei bine, datorita ei durata de functionare este mai mare de 25 de ani.

Garantia pentru aceasta centrala este de 5 ani si poate fi achizitionata in rate de pe centrale-lemne-liepsnele.ro.

Un alt avantaj si totodata un motiv pentru a-ti achizitiona aceasta centrala este si faptul ca poate fi curatata cu usurinta, nivelul de depuneri fiind de cele mai multe ori minim, sau chiar inexistent.

Mai mult decat atat, raportul calitate/pret este unul excelent!

3.     KORDI – AOTB 26

KORDI – AOTB 26 este o centrala potrivita in mod special pentru cladirile de mici dimensiuni dar si pentru birouri.

Aceasta a fost realizata dintr-un material de calitate buna, anume din otel superior, camera de combustie avand un material gros de 4 mm. In ceea ce priveste mantaua de apa, aceasta are o grosime de 3 mm. Aceste detalii garanteaza siguranta si o functionare fara probleme tehnice.

Pentru alimentarea centralei termice KORDI – AOTB 26 se poate folosi atat carbune natural netratat dar si lemn sau alte tipuri de combustibil solid pe baza de lemn. Avand dimensiuni reduse, lemnul ar trebui sa aiba o lungime de maxim 500 mm.

Cu toate acestea, pentru o eficienta cat mai mare, trebuie folosit doar combustibil cu un grad de umiditate cat mai mica. Pretul sau este accesibil si totodata garantia promite o functionare indelungata fara prea multe probleme tehnice.

4.     Viadrus VU22D-9N

Viadrus VU22D-9N este un alt model de centrala pe lemne de top care are un cuvant important de spus pe piata de centrale. Este o centrala care poate fi folosita si in cazul cladirilor mai mari, avand o putere de 45 kW.

Elementii sunt realizati din fonta, ceea ce garanteaza durabilitate si o rezistenta superioara in timp, defectiunile tehnice fiind aproape imposibile.

De apreciat este si aspectul modern, chiar elegant pe care il are. Asta daca pui pret pe rolul estetic al centralei, desi aceasta nu se instaleaza in interiorul casei, ci intr-o anexa in exterior. Greutatea sa de peste 400 kg promite durabilitate, insa atunci cand vine vorba despre manevrare, cu siguranta vei avea nevoie de ajutorul catorva persoane sau va trebui sa folosesti un utilaj special pentru transportul sau.

Cu toate aceastea, este foarte simplu de instalat, la fel de simpla fiind si conectarea la cosul de fum.

Principalul avantaj al centralei Viadrus VU22D-9N este reprezentat de fonta folosita pentru constructia sa. Aceasta garanteaza un transfer al caldurii foarte eficient si totodata puterea nominala se atinge foarte rapid. Practic, se obtin astfel economii generoase de combustibil.

5.     FERROLI FSB 3 40 KW

FERROLI FSB 3 40 KW

Feroli este o alta marca foarte cunoscuta in Romania. Este un producator de cazane din otel care folosesc combustibil solid pentru incalzire. Practic, in modelul Ferroli FSB 3 poti pune lemn, carbune, dar si alte tipuri de combustibil solid precum brichetele din rumegus, tocatura lemnoasa dar si deseuri vegetale. Iar astfel vei obtine un foc calduros cu un randament satisfacator.

Acesta reprezinta si principalul sau avantaj: diversitatea mare de combustibili care pot fi folositi pentru alimentarea centralei Ferroli FSB 3.

Feroli FSB 3 este disponibila in mai multe variante de putere, insa noi am ales sa recomandam modelul de 40 kW. Poti opta insa pentru modelul care corespunde cel mai bine nevoilor tale, astfel incat sa obtii un confort termic placut cu un consum de combustibil redus.

Intregul proces de ardere este facilitat cu ajutorul unui regulator termostatic, foarte important mai ales din punct de vedere al sigurantei.

6.     BUDERUS LOGANO S171 – 30 KW

BUDERUS LOGANO S171 - 30 KW

Logano S171 este un cazan cu gazeificare, construit din otel, ce poate fi alimentat cu lemne. Este disponibil in variante de la 30 la 50 kW. Avantajul sau principal este reprezentat in mod principal de simplitatea pentru instalare dar si de intretinere. Iti ofera un plus de independenta fata de combustibilii fosili.

Nu va trebui sa mergi prea des sa alimentezi aceasta centrala pe lemne deoarece are o camera de alimentare generoasa, in care incape o cantitate mare de lemne. Curatarea se poate face foarte usor, iar designul modern reprezinta un alt avantaj al centralei Buderus Logano S171 30 KW.

Mai mult decat atat, este o centrala automatizata pentru ca utilizarea ei sa fie cat mai simpla. Eficienta este aproximata de catre producator pana la 89%. Greutatea modelului de 30 kw este de 360 kg, ceea ce ar putea fi considerata un dezavantaj, iar asta deoarece va fi foarte dificil de manevrat. Desigur ca, odata instalata, este improbabil sa-ti mai doresti mutarea ei dintr-un loc in altul.

7.     Arca Aspiro 43R 41kW

Arca Aspiro 43R 41kW
Arca Aspiro 43R 41kW

Arca Aspiro 43R 41KW este o alta centrala cu gazeificare foarte apreciata de catre instalatorii romani. Aceasta se remarca in primul rand cu o rezistenta superioara la coroziune. Arca Aspiro 43R 41kw este un model de centrala pe lemne ideal in mediul rural, acolo unde nu exista posibilitatea conectarii la o retea de gaze, astfel incat sa poti folosi o centrala obisnuita.

Principiul gazeificarii lemnului este foarte apreciat in randul centralelor pe lemne. Atunci cand lemnele situate in partea superioara iau contact cu jarul de pe gratar, sunt eliberate diferite gaze care, odata amestecate cu aerulul de combustie, formeaza un amestec combustibil.

Acest amestec combustibil va fi apoi aspirat in zona inferioara a centralei, acolo unde are loc asa zisa „flacara rasturnata”. Astfel se obtine un randament foarte bun al lemnului, iar poluarea este inexistenta, fumul fiind foarte putin prezent, iar substantele nocive fiind arse aproape in totalitate.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice ale centraleii pe lemne Arca Aspiro 43R 41KW, ar trebui mentionat faptul ca a fost realizata din otel aliat care are o grosime de 5 mm.

Randamentul de ardere este aproximat la 85 – 90%. Autonomia acestei centrale pe lemne este de aproximativ 10 ore. A fost automatizata astfel incat pompele de instalatie sa fie poata fi controlate in mod digital, la fel si pompa de recirculare, iar ventilatorul se opreste singur atunci cand lemnele au fost arse complet. Fumul are trei trasee care au fost delimitate cu ajutorul unor catalizatori din fonta crom.

Aceasta poate incalzi suprafete de pana la 430 metri patrati, are un rezervor de 115 litri iar greutatea sa este de 470 kg.

8.     Fornello BURNIT WBS Active 30 kW

Fornello BURNIT WBS Active 30 kW
Fornello BURNIT WBS Active 30 kW

Fornello BURNIT WBS Active este un model de centrala disponibila intr-o multime de variante de putere, de la 20 kW la 110 kW. Cu acest model vei putea incalzi nu numai incaperi mici, ci si de mari dimensiuni sau medii. Alege modelul de centrala in functie de propriile nevoi si astfel vei fi foarte multumit de alegerea facuta!

Centrala Fornello Burnit WBS Active 30 kw a fost conceputa pentru a putea incalzi diferite incaperi folosind combustibil solid precum lemnul, brichetele din lemn dar si carbuni. Mai mult decat atat, cazanul BURNiT WBS Active permite instalarea unui arzator pe peleti, gaz sau motorina, iar intregul sistem a fost aprobat de Normele Europene.

Cu toate ca foloseste principii clasice de ardere a lemnului, comanda cazanului este electronica. Drept urmare va fi foarte usor de folosit. Mai mult decat atat, iti ofera posibilitatea de a gestiona doua pompe, una pentru apa calda si alta pentru incalzire. In camera de ardere exista o suflanta cu ajutorul careia procesul de ardere este optimizat, iar consumul este redus.

Camera de ardere are o usa mare, drept urmare pot fi introduse si lemnele de mari dimensiuni. Faci economie de timp deoarece nu va trebui sa te ocupi prea mult de pregatirea combustibilului solid pentru centrala.

Modelul de centrala BURNiT Active este dotat cu un termostat de siguranta STB cu ajutorul caruia poti opri ventilatorul astfel incat procesus de ardere sa fie, la randul sau, oprit. Siguranta este garantata de supapa la 3 bar. Exista, de asemenea, o supapa de siguranta montata si pe ventilator.

Este o centrala cu tiraj normal care are in dotare si o serpentina de racire in caz de supraincalzire, prin care circula apa rece, cu ajutorul careia temperatura cazanului va fi redusa rapid. Pentru ca aceasta sa functioneze in parametri normali, trebuie conectat cazanul la o retea de apa cu ajutorul unui robinet de tip termostat.

9.     Stropuva S10U

Stropuva S10U
Stropuva S10U

Am inceput topul cu Stropuva si era imposibil sa nu mai vorbim macar despre un model in acest top. Asa ca, dupa o analiza indelungata in care am comparat toate caracteristicile tehnice dar si parerile consumatorilor obisnuiti de pe diferite forumuri, am ales sa includem si modelul Stropuva S10U.

Nu toata lumea are o casa mare, iar uneori este nevoie de o centrala pe lemne pentru a incalzi o suprafata mai mica. In aceste cazuri, centrala Stropuva S10U se dovedeste a fi excelenta pentru nevoile acestor utilizatori.

Acest model de la Stropuva este ideal pentru incalzirea unei suprafete de pana la 100 de metri patrati. Practic, daca ai o casa de vacanta sau pur si simplu locuinta ta nu este foarte mare, acest model se va incadra perfect nevoilor tale.

Puterea sa este de 10 kW, mai mult decat suficient pentru a-ti incalzi o locuinta mica. Aceasta poate fi alimentata atat cu lemne si alte tipuri de combustibil solid, cat si cu carbune. Dar, de apreciat este autonomia pe care Stropuva S10U o ofera, spre desoebire de alte marci de centrale.

Aceasta este de pana la 30 de ore in cazul alimentarii cu lemne si de 5 zile atunci cand pentru alimentare se foloseste carbune.

Amintim si randamentul ridicat de pana la 90% pe care centralele Stropuva il au dar si garantia de 5 ani de zile pe care producatorul o ofera. In ciuda acestei garantii, durata de functionare este de 5 ori mai mare. Mai exact, reprezentantii Stropuva Romania promit o durata de functionare de peste 25 de ani fara probleme tehnice, ceea ce nu e deloc putin.

Aceasta nu foloseste doar lemne si carbuni pentru incalzire ci la fel de bine pot fi utilizate brichete, peleti sau alte deseuri lemnoase. Important este ca acestea sa nu fie tratate si sa aiba un continut de umiditate cat mai mic.

Raportul calitate/pret este unul excelent, iar de aceea ar trebui sa iei in calcul numaidecat si varianta achizitionarii unei centrale pe lemne Stropuva.

10. Centrala Liepsnele L 10 Universal

Centrala Liepsnele L 10 Universal

Am decis sa oferim o alternativa pentru modelul Stropuva S10U asa ca ce model de centrala putea fi mai potrivit decat modelul Liepsnele L 10 Universal? Pentru ca stim cat de apreciate sunt centralele Liepsnele pe piata de centrale din Romania, am ales sa terminam acest top de cele mai bune centrale pe lemne cu un model marca Liepsnele.

Practic, cum l-am inceput asa il si terminam: cu Stropuva si Liepsnele.

Modelul Liepsnele L 10 Universal este potrivit, de asemenea, incaperilor de mici dimensiuni. La fel ca modelul de mai sus, puterea sa este de 10 Kw si poate incalzi o suprafata de pana la 100 de metri patrati fara probleme si cu un consum minim de combustibil.

Pe langa varietatea de tipuri de combustibil pe care modelul Liepsnele L 10 Universal o accepta, un alt avantaj al acestui model este principiul de ardere tip lumanare. Dupa cum bine am vorbit despre acest principiu de ardere deja, principalele sale beneficii sunt arderea lenta, curata, randamentul foarte bun dar si autonomia generoasa.

Practic, la fel ca celelalte modele Liepsnele sau Stropuva, autonomia poate fi de la 30 de ore la 5 zile, in functie de combustibilul folosit pentru alimentare.

Acesta este topul nostru de centrale pe lemne de top pe care le recomandam tuturor celor care isi doresc un sistem de incalzire eficient, practic, usor de folosit si, nu in ultimul rand, sigur.

Cum am ales centralele din acest top?

Am incercat sa tinem cont de cateva lucruri importante atunci cand am ales aceste centrale. Ce ne-am propus noi, mai exact?

  • Am pus economia pe primul loc asa ca am oferit multa atentie centralelor care fac economie de combustibil. Practic, am ales centralele care reprezinta solutii de incalzire ieftine dar eficiente, astfel incat costurile pentru incalzire iarna sa fie la un nivel cat mai mic.
  • Siguranta este foarte importanta pentru noi. Prin faptul ca sunt instalate in exteriorul locuintei, centralele pe lemne sunt considerate deja a fi foarte sigure. Cu toate acestea, este important ca modelul achizitionat sa fie dotat cu mai multe elemente de siguranta cu ajutorul carora sa poata fi evitate eventualele accidente sau defectiuni.
  • O centrala pe lemne buna trebuie numaidecat sa fie si usor de utilizat. Acesta este un alt aspect pe care am pus foarte mult pret atunci cand am ales aceste centrale. Am dorit ca utilizatorului sa ii fie cat mai usor sa foloseasca centrala, sa nu aiba nevoie de cunostinte avansate pentru a utiliza centrala la parametri optimi.
  • Intretinerea centralei pe lemne este un alt detaliu pe care trebuie sa il ai in calcul ca si cumparator. Iar noi am luat in considerare acest lucru. O centrala pe lemne te poate scoate din zona ta de confort, iar asta deoarece de cele mai multe ori va trebui sa te ocupi de alimentarea centralei si din cand in cand de lucrarile de intretinere a acesteia. Cele 10 centrale din topul de mai sus sunt foarte usor de curatat, iar nivelul de depuneri este cel mai adesea minim. Conteaza foarte mult si calitatea lemnului pe care il utilizezi.
  • Iar in final, am mai luat in calcul si garantia oferita de producator dar si durata de viata pe care producatorul o garanteaza pentru centralele oferite pe piata. Tinand cont de toate aceste detalii am reusit sa facem un top exact si detaliat al celor mai bune centrale pe lemne disponibile in momentul actual pe piata.

Astfel, daca si tu esti in cautarea unei centrale pe lemne bune, atunci cu siguranta ar trebui sa alegi una dintre centralele din topul nostru realizat mai sus. Dupa ce o vei achizitiona, vei constata ca ai luat o decizie foarte buna atunci cand ai cumparat modelul respectiv!

Urmareste https://stireadeilfov.ro si apreciaza articolele de calitate!