Dobrogea este cu siguranta unul dintre cele mai frumoas locuri de vizitat din Romania. Cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri sub denumiea de Dacia Pontica , Dobrogea se compune regional din 2 judete Tulcea si Constanta.Multitudinea de peiesaje, relieful specific si prezenta Deltei Dunarea da o nota de atractie foarte mare asupra acestui tinut.

Ti-am pregatit o lista cu cele mai frumoase locuri din Dobrogea pe care nu ar trebui sa le ratezi cand vei ajunge aici:

1. DELTA DUNARII

2. MUNTII MACIN

2. PADUREA LETEA

Legenda padurii Letea:

Numele aceste paduri unice in lume provine de la zeita Leto (zeita din mitologia Romana ce intruchipeaza funtia materna, fiind o iubitoare a familiei si a copiilor). Legenda spune ca Leto a fost prigonita de zeita Hera si ar fi gasit adapost in aceasta zona a Dobrogei de astazi unde se afla Padurea Letea. Aici mitologia ne indica ca ar fi nascut pe gemenii Apollo si Artemis.

Actual Padurea Letea ocupa o suprafata de 28,25 km². Aproximativ jumatate din suprafata se afla sub stricta protectie, fiind declarata in 1938 rezervatie naturala. Aceasta zona face parte din Delta Dunarii, cel mai tanar pamant al Europei, loc in care traiesc foarte multe specii de animale si pasari.

Padurea Letea este recunoscuta pentru caii salbatici care sunt liberi si vulturul codalb care ajunge si pana la dimensiuni de 2,5 metri(anvergura aripilor).