Lumea în care trăim este fascinantă și ne surprinde în fiecare zi. Natura este una dintre cele mai bogate surse de curiozități cunoscute mai mult sau mai puțin de către oameni. De aceea am realizat o listă cu mai multe curiozități pe care probabil că nu le știai până acum, dar care ți se vor părea interesante și vei dori să le împărtășești și cu alte persoane.

Iată așadar un top al celor mai interesante curiozități despre lumea în care trăim.

Top 25 curiozități – cele mai interesante lucruri pe care ar trebui să le cunoști

1.Melcii ocupă o poziție fruntașă într-un top al vietăților care iubesc să somnul. Aceștia pot dormi chiar și 4 ani fără întrerupere.

2.Atunci când se sărbătorește ziua unei persoane, multe felicitări încep cu propoziția ziua aceasta este despre tine. Adevărul este însă că acea zi coincide cu ziua altor 9 milioane de persoane.

3.Una dintre cele mai neplăcute activități din bucătărie este să cureți ceapa. Asta pentru că vei lăcrima într-una, ceea ce poate fi destul de deranjant. Se spune însă că dacă vei mesteca gumă în timp ce cureți ceapă, nu vei mai lăcrima.

4.Nu doar oamenii pot fi stângaci, ci și unele animale. De exemplu, urșii polari sunt și ei stângaci, la fel ca oamenii.

5.Se folosește deseori îndemnul privește cerul atunci când unele persoane sunt demotivate. Pentru unele animale este însă mai greu. De exemplu, structura fizică a porcilor nu le permite să privească cerul.

6.Păsările pot privi cerul, însă doar o specie poate distinge culoarea albastră. Este vorba de bufnițe.

7.Atunci când se nasc, câinii dalmațieni nu au pete. Acestea apar mai târziu.

8.Există un singur aliment în lume care nu se poate strica, iar acela este mierea de albine.

miere de albine

9.Deși nu este folosită suficient în vremurile actuale, periuța de dinți datează de foarte mult timp. Aceasta a fost inventată încă din anul 1498.

10.Dacă ai astrofobie (fobie pentru cutremur) atunci te-ai putea muta în Dakota de Nord. Aici nu a fost înregistrat niciodată un cutremur.

11.Iar dacă cea mai mare teamă a ta este cea față de șerpi, atunci Irlanda este țara în care ar trebui să te muți. Practic, acolo nu există șerpi.

12.Iar la o distanță nici prea mare nici prea mică de Irlanda se află Islanda, țara cu cei mai mari consumatori de Coca-Cola.

13.Elefanții ni se par giganți. Iar pentru oameni chiar sunt. Pentru balene în schimb… mai puțin! Limba unei balene este cât lungimea unui elefant. Iar greutatea limbii unei balene este mai mare decât greutatea unui elefant.

14.Oamenii uită deseori unele lucruri, iar dacă tu pățești la fel, atunci nu ar trebui să îți reproșezi asta. Pentru că un studiu spune că oamenii uită 80% din ceea ce învață într-o zi.

15.Populația vitelor este aproximată la un miliard. Din acestea, 200 de milioane dintre ele trăiesc doar în India, acestea fiind considerate aici niște animale sfinte. În schimb, cetățenii din Danemarca sunt cei mai mari iubitori ai cărnii de porc. Numărul de porci din această țară este dublu față de populația umană.

16.Hippopotomonstrosesquippedaliofobia este frica față de cuvintele lungi. Acestea le provoacă probleme oamenilor bolnavi, care își pierd respirația sau transpiră foarte mult, încercând să le pronunțe.

17.Balenele albastre au o inimă atât de mare încât oamenii ar putea înota prin arterele lor. În schimb, gâtul său nu are aceleași dimensiuni. Acesta este cât un crenvust.

Știați că… despre caracatițe

18.Și dacă tot veni vorba de inimi, caracatițele nu au o singură inimă, nici două, ci trei inimi.

19.Tot despre caracatițe ar mai trebui să știți că acestea au organele reproducătoare amplasate pe cap.

20.Gândacii de bucătărie pot să trăiască zile bune chiar și decapitați. Aceștia mai pot trăi 9 zile după ce au fost decapitați.

21.Nu degeaba este asociată hărnicia cu furnicile. Acestea nu dorm niciodată, ci doar se întind uneori când amorțesc.

furnici

22.De multe ori se vorbește despre dependența de Facebook și e vizibil faptul că mulți o au. Aceasta este o boală reală.

23.În fiecare an, numărul de oameni care mor uciși de către un măgar este mai mare decât al celor care mor în urma unui accident aviatic.

24.Domesticirea unui animal este un lucru mai greu de realizat decât poate vă imaginați. Drept dovadă, de mai bine de 40.000 de ani nu a mai fost domesticit nici un animal.

25.Câștigarea premiului cel mai la loto este un vis pentru foarte multe persoane. Doar că este foarte greu de împlinit. Studiile spun că există șanse mai mari să mori atunci când mergi să cumperi un bilet, decât să câștigi.