Vara se aproprie cu pași repezi iar principalul lucru pe care și-l doresc majoritatea femeilor e să scape de kilogramele în plus! Dacă iarna puteau ascunde colăceii și burtica cu ajutorul hainelor largi și groase, vara e mai greu pentru că îmbrăcămintea va deveni mult mai sumară!

Și să nu mai vorbim de sezonul piscinelor și ștrandurilor! Dacă ai descoperit cu groază că nu-ți mai vine bine costumele de baie de anul trecut, atunci ar trebui să te apuci de treabă.

Și pentru că abdomenul este principala problemă atunci când vine vorba de tonifiat, îți propunem un top de exerciții pe care le poți face de acasă și pentru ele ai nevoie doar de…. motivație!

1. Plank

Cel mai cunoscut exercițiu pentru tonifierea abdomenului, este plank. Dacă ar fi să traducem, plank înseamnă scândură.

Plank

Cu alte cuvinte, tot ce trebuie să faci în acest exercițiu e să stai, după cum spune și denumirea, ca o scândură cât mai mult timp, fără să-ți miști coapsele și să ții abdomenul încordat.

Poate pare simplu, primele câteva secunde chiar e simplu, însă încearcă să stai așa timp de 60 de secunde și vei vedea cum încep să-ți tremure toți mușchii!

Dacă încă ți se pare un exercițiu ușor, atunci încearcă să ridici brațul și piciorul opus în timp ce-ți ții echilibrul. Tot prea ușor?

Poți face exercițiul acesta în 3 serii, iar dacă reușești să menții plank timp de 60 de secunde de fiecare dată, poți spune că ești un învingător!

2. Leg circles

Un alt exercițiu foarte aficient pentru un abdomen de invidiat și simplu de făcut: cercurile cu picioarele.

Tot ce trebuie să faci e să stai întins și să faci cercuri cu picioarele. Trebuie să știi că cu cât le vei lăsa mai jos, cu atât te va durea mai tare și îți vei solicita mușchii abdominali mai mult!

LEG-CIRCLES

E un exercițiu foarte ușor de făcut, îl poți executa oriunde. În pauza de publicitate a telenovelei favorite mai bine faci câteva serii de leg circles decât să dai fuga la frigider!

3. V

Ciudată denumire mai are și exercițiul acesta: V. Ei bine, chiar asta trebuie să faci, să devii efectiv litera V.

Acest exerciţiu nu numai că tonifica abdomenul, dar poţi simţi cum arzi grăsimea şi cum transpiri dacă faci câteva serii de 20 de repetări.

Tot ce trebuie să faci e să stai întins, și din această poziție să-ți atingi cu brațele vârfurile degetelor de la picioare.

Simplu? Nu prea cred!

4. Abdominal crunches

Poate cel mai popular exercițiu pentru abdomen! Există o varietate de moduri în care poți face abdominal crunches. Fie cu mâinile la cap, fie cu mâinile întinse drept în față, fie cu mâinile la piept, cum crezi că îți este mai comod!

Abdominal-crunches

Important e să le faci bine, iar 3 serii de 20 de repetări ar trbeui să te facă să simți abdomenul! Dacă vrei să îți provoci și mai mult abdomenul, atunci încercă să duci umărul la piciorul opus!

5.Leg raises

Ridicările de picioare pot să-ți tonifieze abdomenul cum nici nu ți-ai imaginat. Stai întinsă și ridică picioarele, asta e tot ce trebuie să faci. Simplu, nu?

Nu a spus nimeni că e ușor să devii fit. Chiar dacă majoritatea femeilor pe care le vedem în clipuri sau imagini zâmbesc și par foarte fericite atunci când fac exercițiile, adevărul e că doare! Dacă nu te doare înseamnă că nu le faci corect!