Te intereseaza sa achizitionezi un difuzor de aromaterapie? Iti voi oferi un mic ghid despre difuzoarele de uleiuri esentiale si de unde le poti cumpara.

Despre difuzoarele de uleiuri esentiale:

Difuzoarele pentru aromaterapie (difuzoare de uleiuri esentiale) sunt cea mai sigura si mai sanatoasa metoda pentru a te bucura de beneficiile uleiurilor esentiale.

Difuzoarele de uleiuri esentiale sunt utilizate ca principul unei vechi practici (de peste 6000 de ani) care foloseste beneficiile uleiurilor esentiale din plante asupra mintii si organismului.

Asociația Națională pentru Aromaterapie Holistică (NAHA) definește aromoterapia drept „aplicația terapeutică sau utilizarea medicamentelor de substanțe aromatice (uleiuri esențiale) pentru vindecarea holistică”.

Era stop antibiotice are o salvare, difuzoarele de uleiuri esentiale – cura cu uleiuri esentiale – copii scapa mai repede de tuse si nas infundat utilizand tehnica de difuzare decat administrarea clasica pe cale bucala.

Principiul de functionare a difuzorului de uleiuri esentiale:

Un mic tutorial despre difuzoarele de uleiuri esentiale. PS. e in limba franceza , dar va descurcati voi cu subtitrarea…

Metoda folosita: Inhalare

 • uleiurile esentiale se evaporeaza in aer utilizand aparatul numit difuzor picaturi de ulei (particule foarte mici)
 • utilizarea uleiurilor esentiale ofera un miros placut, dezinfectie respiratorie, decongestionare a sistemului respirator.
 • moleculele intra in corpul uman prin cavitatea bucala si ajung la plamani si la creier unde imbunatateste functiile sistemului olfactiv.

Tipuri de difuzoare de uleiuri esentiale existente in comert:

Aparatele folosite pentru difuzarea uleiurilor esentiale existente pe piata se clasifica dupa modul de dispersare a particulelor de ulei astfel:

 • difuzoare cu ultrasunete – folosind vibratiile ultrasonice aparatele descompun uleiurile esentiale in microparticole si permit ca acesta sa fie dispersat ca i ceata foarte fina in amestec cu abur (apa) in aer. Procesul in sine nu este prea zgomotos si este recomandat pentru folosirea si in timpul somnului;
 • difuzoare ce folosesc caldura ca proces de evaporare – utilizeaza caldura pentru a incalzi usor uleiul si pentru a dispersa aroma produsa in incapere. Avantajul acestor tipuri de difuzoare este ca pot parfuma suprafete mai mari, iar dezavantajul este pur practic: necesita o curatarea mai temeinica.
 • difuzoare mecanice ce folosesc un sistem de ventilatie – utilizeaza principiul de „rupere” a moleculelor de uleiuri esentiale utilizand un flux de aer rece;
 • nebulizatoare – difuzoarele nebulizante difuzeaza numai uleiurile esențiale spre deosebire de difuzorul cu ultrasunete care amesteca moleculele cu apa.  Datorita difuzarii pure nebulizatoarele sunt folosite in special pentru difuzarea medicamentelor.

Avantaje ale folosirii unui difuzor pentru aromaterapie :

 • improspateaza aerul din incaperi, asta nu inseamna ca nu trebuie sa le aerisim 🙂
 • prin eliberarea uleiurilor esentiale nu se mai formeaza asa mult praf;
 • utilizarea unui difuzor de uleiuri esentiale poate fi numita ca o etapa de destresare prin simplu faptul ca ajuta la crearea unei atmosfere energizante;
 • utilizarea unui difuzor si a uleiurilor esentiale implicit ajuta la protejarea zonelor de insecte tantare sau alte tipuri de muste;
 • utilizand anumite tipuri de uleiuri esentiale sunt pulte persoane care au reusit sa-si intareasca imunitatea;
 • prin folosirea uleiurilor esntiale se asigura eliminarea acarienilor.

De ce sa alegi cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie?

 • un difuzor bun rezista la utilizari repetate, este construit din componente de calitate, testate care asigura o garantie si o utilizare pe termen indelungat;
 • un difuzor bun se poate utiliza facil fara prea mare efort;
 • un difuzor bun nu se rezuma la capacitatea recipientului, e suficient cateva sute de ml de apa pentru un interval de timp;
 • un difuzor bun are setari si de functionalitate intermitenta – pornire la intervale de timp – temporizarea
 • un difuzor bun are o mufa de alimentare rezistenta
 • alege un difuzor si dupa lungimea cablului de alimentare, vei fi nevoit sa-l asezi in spatii care necesita o anumita distanta fata de priza de alimentare, unele difuzoare pot fi si portabile ceea ce prezinta un mic avantaj, dar eu totusi va recomand sa alegeti unul clasic.


Top 3 difuzoare aromaterapie din comert

1. Difuzor Nobile Pranarôm

Difuzorul NOBILE  de  la Pranarôm este un difuzor de top foarte silentios si performant. Aparatul difuzeaza uleiuri esentiale pure ce nu contin apa sub forma de microparticule, fara a le incalzi.


Difuzor Nobile Pranarôm
Functii difuzordifuzare uleiuri esentiale, iluminare de veghe, variator de intensitate
Capacitate rezervor: 200 ml
Suprafata acoperita
de la 10 pâna la 100 m2
Constructiedin lemn si din sticla fasonata manual

Acest dispozitiv discret si elegant permite aromatizarea aerului din incaperi pe o suprafata de la 10 pana la 100 de m2. Echipamentul are un variator de putere perfect pentru a modifica intensitatea in functie de nevoile tale.

2. Difuzor Young Living-DewDrop

Difuzorul DewDrop de la Young Living este un multi-dispozitiv ce are functie de difuzor de uleiuri esentiale, umidificator si atomizor.

Difuzor Young Living-DewDrop
Functii difuzordifuzare uleiuri esentiale, iluminare de veghe, umidificator si atomizor
Capacitate rezervor: 180 ml
Suprafata acoperita
de la 10 pâna la 50 m2
Constructiedin Poliuretan

Aparatul este realizat din materiale de buna calitate rezistente si este proiectat pentru a difuza uleiuri dentru o perioada de maxim 4 ore. Dupa 4 ore de functionare aparatul se inchide automat. In plus poti sa reglezi si intensitatea luminii ambientale.

3. Difuzor Ellia Reflect Ultrasonic

Difuzor Ellia Reflect Ultrasonic este aparat perfect pentru relaxare si starea de bine.


Difuzor Ellia Reflect Ultrasonic
Functii difuzordifuzare uleiuri esentiale, iluminare de veghe, umidificator si atomizor
Capacitate rezervor:150 ml
Suprafata acoperita
de la 10 pâna la 100 m2
Constructiedin Poliuretan

Dispozitivul electronic are o functie speciala de redare a unor sunete dintr-un playlist preinstalat. E super interesanta functia aceasta! Poti sa asculti valurile marii sau alte sunete linistitoare in timp ce te bucuri de efectele benefice ale uleiurilor esentiale.