Conform ultimelor estimari, peste 9,7 milioane de romani traiesc in afara granitelor tarii. Iar cei mai multi romani au ales sa se mute in tari precum Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie. Desigur ca exista comunitati mari de romani si in tari precum Turcia, Cehia, Japonia sau Venezuela, insa numarul lor este doar de ordinul zecilor de mii, si nu al sutelor asa cum se intampla in cazul statelor mentionate initial.

De exemplu, doar in Germania locuiesc la ora actuala aproximativ 700.000 de romani.

Foarte putini dintre cei 9,7 milioane de romani s-au stabilit definitiv in tara in care au ales sa emigreze. Majoritatea se intorc in tara in timpul concediilor si trimit deseori colete, cu gandul ca intr-o buna se vor intoarce acasa, unde vor avea de toate.

Dat fiind numarul mare de romani care au ales sa se mute in strainatate pentru un job mai bine platit dar si pentru conditii mai bune de trai, piata de servicii de curierat Romania Germania a explodat. In doar cativa ani au aparut o multime de companii care efectueaza transport de persoane si colete din Romania catre Germania si invers. Iar Magic Trans este doar un exemplu in acest sens.

Pentru acest articol am pregatit un top al celor mai populare servicii de curierat Romania Germania.

Astfel, daca esti in cautarea unui mijloc de transport persoane Romania Germania insa nu stii ce sa alegi, articolul nostru te va ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Transportul cu microbuzul

Cei mai multi dintre romanii care aleg sa calatoreasca in Germania, calatoresc cu microbuzul. Iar asta deoarece calatoriile cu autobuzul vin la pachet cu o multime de avantaje:

  • Costuri accesibile pentru oricine;
  • Exista foarte multe firme care efectueaza curse catre Germania cu microbuzul, prin urmare vei gasi usor o cursa care are plecarea in scurt timp;
  • Poti beneficia de transport de la adresa la adresa, ceea ce e foarte avantajos din punct de vedere al confortului;
  • Confortul este superior si datorita faptului ca numarul de calatori este redus, majoritatea microbuzelor avand 9 locuri;
  • Timpul de calatorie este redus datorita dimensiunilor nu foarte mari ale microbuzelor si al numarului mic de pasageri;
  • Poti lua cat bagaj vrei cu tine, fara sa platesti foarte mult;
  • Este un mod de transport sigur;
  • Ofera si optiunea de transport colete.

Transportul cu avionul

Numarul de romani care au calatorit catre Germania in ultimii ani a inregistrat o vizibila crestere. Iar asta deoarece exista tot mai multe curse cu avionul catre Germania, iar preturile au devenit putin mai accesibile.

Principalul avantaj al calatoriilor cu avionul este timpul redus. Practic, in doar cateva ore ajungi in Germania, ceea ce este mai putin obositor. De asemenea, confortul este la randul sau superior.

Totusi, nu putem ignora si cele cateva dezavantaje existente. In primul rand, costul unui bilet de avion catre Germania poate fi destul de mare, mai ales daca il cumperi pe ultima suta de metri.

De asemenea, daca vei dori sa iei cu tine mai mult bagaj, atunci va trebui sa platesti costuri suplimentare care nu sunt deloc mici.

De asemenea, foarte multe persoane au o fobie pentru zborul cu avionul, care nu le permite sa ia in calcul si acest mod de a calatori.

Transportul cu autocarul

Transportul cu autocarul a pierdut multa popularitate in ultimii ani. Desi este poate cel mai vechi serviciu de curierat, putine persoane mai aleg acum sa calatoreasca cu autocarul.

Confortul este la un nivel de scazut. Calatoresti alaturi de o multime de oameni si nu toti se dovedesc a fi cu adevarat placuti. Prin urmare, nu iti vei dori decat sa ajungi cat mai rapid la destinatie, ceea ce nu se va intampla.

Transportul cu autocarul este cea mai lenta optiune de transport in strainatate. Marimea generoasa a autocarului dar si pauzele lungi sunt doar cateva motive pentru care autocarul ajunge mult mai greu la destinatie, decat microbuzul de exemplu.

Acestea fiind spuse, putem concluziona faptul ca in topul serviciilor de curierat Romania Germania, transportul cu microbuzul reprezinta optiunea cea mai la indemana.